Wij kiezen voor Co2 compensatie

Waarom compenseren?

Reizen is een belangrijk deel van ons leven, dat is duidelijk. Soms kiezen we de auto. Soms het vliegtuig. Eén ding is zeker: we kunnen de uitstoot van CO2 bijna niet voorkomen. Vooral wanneer je kiest voor het vliegtuig, is de CO2-voetprint erg hoog. Nu richten wij ons vooral op landen binnen Europa en zijn deze afstanden natuurlijk minder schadelijk dan verre reizen, maar toch hebben we gezocht naar een compensatie. Ook al zal het altijd beter blijven om met de auto, en dus dichter bij huis op vakantie te gaan.

De oplossing is…

Een klein deel per boeking compenseren door het te verrekenen in de prijs. Je hoeft dus niks extra’s te betalen! Wij werken hiervoor samen met een bedrijf dat volgens de Goldstandard werkt (www.goldstandard.org). Zij garanderen het beste dat kan worden bereikt in klimaat- en ontwikkelingsprojecten. Wij zorgen er voor dat het (kleine!), gecompenseerde bedrag op de juiste plaats terecht komt.

Hoe werkt het?

Vind uw vakantiehuis op onze website en maak uw boeking compleet door over te gaan tot betaling

Wij nemen een deel van het bedrag dat u betaald heeft en investeren in een van de Gold Standard projecten genaamd 'Schonere en veiligere kachels in Malawi'.

Gold Standard zorgt ervoor dat uw geld wordt geïnvesteerd in dit project en helpt het milieu en kinderen over de hele wereld.

Het Project: Schonere kachels in Malawi

Hestian.com, het project in Malawi (Afrika) dat wij steunen, heeft een simpele, maar zeer doeltreffende stoof ontwikkeld die het verbruik van hout met wel 80% kan verminderen. Per stoof betekent dit een vermindering van 4 ton CO2 per jaar.

Een paar facts

• In Malawi koken de meesten mensen nog met hout op open vuur.
• Tussen 1972 en 1992 is 57% van de bossen in dit land verdwenen.
• Per jaar verdwijnt 2,8% van de totale hoeveelheid bomen.
• De nieuwe stoof zorgt voor tot wel 80% vermindering van verbruik van hout!
• Dat betekent 4 ton CO2 besparing per jaar per stoof (berekend door The Gold Standard).
• 1 vlucht naar Spanje betekent ongeveer 0,6 ton CO2 uitstoot (partijen als Greenseat en Treesforall hebben verschillende berekeningen, respectievelijk. 0,3 en 0,8 ton).

Jouw compensatie zorgt dus voor compensatie van de CO2 uitstoot, en eigenlijk zelfs iets meer namelijk:

• Koken op open vuur zorgt jaarlijks voor 2 miljoen sterfgevallen onder de 5 jaar.
• Deze simpele stoof is veel schoner, namelijk 45% minder uitstoot van kleine deeltjes en koolmonoxide.
• Ook de Noorse en Ierse overheid steunen dit project.